Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A depresszió kezelése képes leírás - Depresszió.tlap.hu
részletek »

A depresszió kezelése - Depresszió.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: depresszio.tlap.hu » A depresszió kezelése
Keresés
Találatok száma - 26 db
 Pszichológiai és életvezetési tanácsadás

Pszichológiai és életvezetési tanácsadás

Pszichológiai és életvezetési tanácsadásunk a nyugati és az ősi indiai, védikus pszichológia eszközeinek segítségével segít túljutni azokon a problémákon, amelyek a mai modern társadalom civilizációs betegségeinek számítanak. A bejelentkezést követően, egy általános pszichológiai állapotfelmérés után a pácienssel közösen tervezzük meg a kezelés menetét.

A B12 vitamin új megvilágításban

A B12 vitamin új megvilágításban

A Cognit-B12 kapszula emelt mennyiségben B12 vitamint tartalmazó, étrend-kiegészítő, mely a B12 csökkent bevitelével vagy felszívódási zavaraival összefüggő tünetek enyhítése céljából javasolt. A kapszula szedése a következő helyzetekben javallt: szellemi leépülés kezdeti jelei, a kognitív gondolkodás zavarai; búskomorság, depresszió jelei, elsősorban az úgynevezett szekunder (másodlagos) hangulati zavarok; magas össz-koleszterin, magas triglicerid szint és magas homocystein szint a vérsavóban.

A depresszió 9 tünete

A depresszió 9 tünete

A ma érvényben lévő diagnosztikai rendszer alapján a depressziót 9 tünetből álló skálával azonosítják. A tünetek rendre a következők: depressziós hangulat, az érdeklődés beszűkülése, örömtelenség, jelentős súlycsökkenés vagy -gyarapodás, azaz étvágytalanság vagy farkasétvágyúság, alvászavar (kevés, nyugtalan alvás, vagy túl sok alvás), lelassultság, gátoltság (vagy nyugtalanság, agitáltság), fáradtság (testi, lelki gyengeség), érdektelenség, kóros önvádolás, bűntudat, csökkent szellemi képességek (gondolkodási, összpontosítási, döntési), a halál, az elmúlás gondolata, öngyilkossági eszmék, visszatérően is.

A feszültség csökkentése

A feszültség csökkentése

Ma már tudományosan is igazolt hatása az állóképességet, a fizikai és a mentális (kognitív) funkciót jelentősen serkentő hatása. A rózsagyökér másik igen fontos tulajdonsága, hogy hozzájárulhat a keringési rendszer egészséges, normális működéséhez, és a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátottságához. Az aranygyökért (Rhodiola rosea-t) újabban szorongáscsökkentő és antidepresszáns szerként is ajánlják. A Rhodiola rosea gyökere méltán kapta az aranygyökér megnevezést (aranyat érő), a test és a lélek épségét szolgáló hatásai miatt.

Aranykolloid

Aranykolloid

Javítson bőrének állapotán tisztítsa meg szervezetét aranykolloid és ezüstkolloid segítségével. A két kolloidot már az ókorban is ismerték és alkalmazták ezen tulajdonságaik okán. Az aranykolloid depresszió ellenes hatása jelentős, megtisztítja a bőrt belülről és kivülről alkalmazva egyaránt. Az ezüstkolloid kórokozó ellenes hatása pedig ugyancsak elismert.

Az élet antidepresszánsok nélkül

Az élet antidepresszánsok nélkül

Van élet antidepresszánsok nélkül is! Van választási lehetőségünk. A kezdődő depresszió megelőzésének példáján keresztül szeretném bemutatni a holisztikus lelki egészségvédelem szemléletmódját. A depresszió a lelki egészségromlások közül az egyik olyan, amely fizikai ( agyi ) szinten is megjelenő elváltozásokhoz vezet.

Az orbáncfű gyógyhatása a depresszió kezelésében

Az orbáncfű gyógyhatása a depresszió kezelésében

Sárga mint a napfény Júniustól augusztusig különleges pompába öltöznek a mezők, hiszen ilyenkor borul virágba az orbáncfű. Az aranysárga virágok mintha a napfényt zárták volna magukba, feltűnő színük láttán jókedvre derülünk. Nyári séták során sokfelé találkozhatunk az utak mentén vadon termő növényekkel, de igazán szemet gyönyörködtető látványban lehet részünk az orbáncfűtől virító hatalmas termőföldek láttán. Napjainkban ugyanis a gyógyászati célra használt növényi alapanyagot szigorú előírások szerint termesztik, gondozzák és gyűjtik be

Biofeedback

Biofeedback

A neurofeedback a biológiai visszacsatolás, a biofeedback egyik formája. A biofeedback a biológiai jelek visszacsatolását jelenti. Pszichológiai, tanuláselméleti és technikai módszerek kombinációjáról van szó, amely segíti a klienst a testében végbemenő, nem, vagy csak nehezen tudatosítható folyamatok ellenőrzésében.

Bukovinszky Mária kineziológus

Bukovinszky Mária kineziológus

a probléma mögött álló lelki ok(ok) feltárásában önismeretünk fejlesztésében képességeink fejlesztésében kreativitásunk fejlesztésében sorsunk tudatos irányításában életminőségünk javításában jelen választásaink okainak megértésében Allergia esetén (táplálék, pollen, fém) alvászavaroknál táplálkozási zavaroknál hangulati zavaroknál, depresszív állapotokban krónikus fáradékonyságnál traumák esetén (fizikai, lelki) krízishelyzetekben tanulási nehézségek esetén koncentrációs és memória-zavarokban koordinációs nehézségekben önbizalom és önértékelési zavarok esetén kapcsolati zavarokban (párkapcsolati, családi-, munkahelyi, egyéb) szorongásos állapotokban kommunikációs nehézségek esetén egészségmegőrzés, immunerősítés céljából gyermekkori nehézségek: ágybavizelés, körömrágás, viselkedészavar tanulási nehézségek esetén. ...

Hirdetés
Családterápia

Családterápia

Aktuális hangulatunkat nagyban befolyásolhatják a velünk történő dolgok és mindaz, ahogyan másokhoz kapcsolódunk. Párkapcsolati nehézségeink, családi konfliktusaink sokszor hozzájárulnak ahhoz, ahogyan magunkat érezzük. A családterápia segítségével közösen feltárhatjuk, hogyan viszonyulunk egymáshoz, hogyan veszünk részt a konfliktusokban, miként értelmezzük a velünk történt eseményeket. A Családi Szolgálatok Ligájánál évek óta végzünk családterápiát és párterápiát. Forduljanak hozzánk bizalommal!

Depresszió ellen - Biokedvenc

Depresszió ellen - Biokedvenc

Biokedvenc biobolt, biotermék, natúr kozmetikum és reform élelmiszer kereskedelem, webáruház, több mint 12.000 termékkel, kizárólag ellenőrzött ökológiai gazdaságból. A Biokedvenc akár már 24 óra alatt is házhozviszi a termékeket. A Biokedvenc egyben herbária is, több száz gyógynövényt is forgalmaz, több mint 2000 gyógyhatású készítmény, étrend- és táplálékkiegészítő mellett. Ha nemcsak a környezetvédelem iránt tudatos, de az egészségére is odafigyel, úgy a Biokedvenc az egyik legjobb választás lehet.

Depresszió kezelése BEMER-terápiával

Depresszió kezelése BEMER-terápiával

Hogyan hat a BEMER-terápia alvászavar, stressz és depresszió esetén? Egyszerűen hat a készülék. Amikor a sejtjeink meghibásodnak, akkor energia hiányos állapot áll fenn. A BEMER készülék használata feljavítja a sejteket. Tehát sejtszinten ható terápiáról van szó. Ugyanis a készülék, a sejtek anyagcseréjét indítja be, ezzel a vér oxigénfelvételét, valamint oxigén továbbítását gyorsítja. Ezzel a folyamattal a szervezet öngyógyító mechanizmusait aktivizálja. Mellékhatásként optimalizálja az immunrendszert és a keringést is javítja. (Ezért remekül működik például a migréneseknek!) A Bemer terápia egyik fő jellemzője, hogy a vegetatív idegrendszert nagyon gyorsan képes regenerálni. Ennek köszönhető, hogy súlyos depressziók, akár több éves alvászavarok múlnak el, napok, vagy hetek alatt. Depressziósok, pánikbetegek stb. nagyon rövid idő alatt képesek csökkenteni, majd teljesen elhagyni súlyos mellékhatásokat okozó antidepresszánsokat.

Depresszió kezelése természetes módon

Depresszió kezelése természetes módon

Ezen az weboldalon olyan, a hagyományos orvoslástól eltérő terápiás gyógymódokkal ismerkedhet meg, mint a kineziológia, magzatkori stresszoldás a hozzá szorosan kapcsolódó Bach-virágterápia, a masszázs, melyek segítségével fenntartható vagy visszaállítható test és lélek harmóniája. Akár ismeri ezen terápiás módszereket és tudatosan klikkelt erre az oldalra, akár véletlenül vagy kíváncsiságból jutott el hozzám, kérem kalandozzon el és fedezze fel ezen alternatív gyógymódok világát, melyekkel lelki problémáinkat, és azok testre gyakorolt negatív hatásait vagyunk képesek bizonyítottan és hatékonyan orvosolni.

Gerényi Attila Reiki Mester-Tanár

Gerényi Attila Reiki Mester-Tanár

Éljünk a fényben! De hogyan? Valóban lehetséges ez bárki számára? Igen, a lehetőség megvan mindenki számára, hogy egészséges, kiegyensúlyozott és boldog életet éljen. Az ERŐ bennünk van, csak az Utat kell megtalálnunk, hogy élhessünk vele. A körülöttünk levő, mindent átható energia átalakítható rajtunk keresztül gyógyító energiává, melynek segítségével jobbá tehetjük környezetünk és magunk életét is. Nem kell hozzá más, csak odafordulás és szándék. Jöjj és tapasztald meg, hogyan tudod magad is mindezeket a csodákat átélni a reiki-energia segítségével!

Győzze le a depressziót, segítünk Önnek!

Győzze le a depressziót, segítünk Önnek!

A depresszió tág fogalom. Egy olyan kórkép, amelyet kórosan levert hangulat jellemez. Orvosi szempontból a depresszió egy olyan betegség, amelyet a depressziós tünetek együttese jellemez, amelyek meghatározott kezelést igényelnek. A depresszió általában súlyos és tartós állapot. Győzze le a depressziót, segítünk Önnek! Jelentkezen tanfolyamunkra, ezt megteheti a cikk alján található linkre kattintva!

Hangulatjavitás - szeszélyes hangulatban

Hangulatjavitás - szeszélyes hangulatban

Sokak számára éppen tavasszal tűnik az élet nyomasztónak és boldogtalannak. A kínai orvoslás egészen különleges jókedv-recepteket ismer mindenféle lehangoltságra. A depressziónak fényhiány az egyik leggyakoribb oka, ám vannak, akik épp tavasszal válnak kedvetlenné. A nyugati orvoslás orbáncfüvet, sok testmozgást, friss levegőt, és pszichoterápiát javasol megoldásul. Kínai felfogás szerint a borús hangulat okát a különböző szervrendszerek energiazavarában kell keresni.

Kineziológia, a segítség, Bánfi Andrea, Tatabánya

Kineziológia, a segítség, Bánfi Andrea, Tatabánya

Kineziológiai kezelések sok éves tapasztalattal és kiegészítő terápiákkal. A web lapon sok témában érdekes és elgondolkoztató olvasnivaló ('Gondolatmozdító'), felhívás megpihenésre, ellazulásra ('Pihentetőpercek'), eset leírások a 'Kineziológia' menüben, hírek aktuális rendezvényekről ('Üzeneteim'), tanfolyamok ('Holdkunyhó').

Tuti menü