Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A depresszió képes leírás - Depresszió.tlap.hu
részletek »

A depresszió - Depresszió.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: depresszio.tlap.hu » A depresszió
Keresés
Találatok száma - 17 db
A bipoláris betegség napos és árnyoldalai

A bipoláris betegség napos és árnyoldalai

A művészek és a pszichiátriai betegek osztoznak azon adottságban, hogy másképp látják a világot, így a mindennapi történések, események, számukra mást jelentenek, belőlük mást váltanak ki. A bipoláris betegség napos és árnyoldalai Nem új gondolat tehát, hogy a művészi hajlam és a mentális betegség egymással szoros kapcsolatban állhat, de ennek az összefüggésnek mélyebb részleteit, a kapcsolat valódi jellegét csak az utóbbi évtizedekben végzett célzott kutatások révén kezdjük megismerni.

A depresszió

A depresszió

A depresszió megítélését bizonyos kettősség jellemzi. Egyfelől a mai napig erősen tartja magát az a nézet, hogy a depressziós ember voltaképpen gyengeségében képtelen összeszedni magát. Ma olyan depressziós vagyok - szoktuk hallani a panaszt. A rossz hangulatú napok és a depresszió, mint hangulatbetegség közötti különbség nem a (rossz) hangulat minőségében, hanem intenzitásában és időtartamában mutatkozik.

A depresszió fogalma

A depresszió fogalma

A depresszió orvosi szempontból egy kezelésre szoruló, jjól gyógyítható lelki betegség, amely minden életkorban, így gyermek és ifjúkorban is előfordulhat. A betegség legfontosabb jellemzője a kórosan nyomott hangulat, ami a betegnek jelentős szenvedést okoz.

A depresszió összetett rendellenesség

A depresszió összetett rendellenesség

A depresszióról A depresszió összetett rendellenesség,mely szomorúságban, közönyben vagy ingerlékenységben, alvás zavarokban, az étvágy és a súly kontrolálásának problémáiban (az anorexiátólés a fogyástól kezdve a kényszeres evésig és hízásig), az értelmi funkciókkal kapcsolatos problémákban,sőt halálfélelemben nyilvánul meg. Világszerte megközelítőleg a lakosság 15 százaléka szenved nagyobb depressziós időszakoktól, melyek gyakorisága a kor előrehaladtával növekszik. A depresszió kortól függetlenül kétszer annyi nőt érint, mint férfit. A depresszió abból adódik, hogy az agyban nem megfelelő a szerotonin szint.

A gyermekágyi depresszió okai és kialakulása

A gyermekágyi depresszió okai és kialakulása

A gyermekágyi depresszió okai és kialakulása Kialakulásának alapvető okait és mechanizmusát tekintve nem érdemes különválasztani a gyermekágyi depressziót és az egyéb depresszióformákat. Mint minden testi és lelki betegség esetén a depresszió hátterében is soktényezős oki folyamat szerepel. A fertőző betegségek kialakulásának meghatározásával párhuzamot állítva: a kórokozó, a külső, környezeti hatások és az adott személy érzékenysége, fogékonysága határozzák meg, hogy kialakul-e az adott betegség vagy sem.

A kis emberek nagy problémája

A kis emberek nagy problémája

Ha tipikus depressziós embert kell elképzelnünk, nagy valószínűséggel felnőtt nőre gondolunk. Kétségtelen, a betegség kétszer olyan gyakori a nőknél, de gyerekeknél és férfiaknál is jelentkezhetnek a depresszió tünetei. Csakhogy gyerekek esetében kevésbé gondolunk ilyesmire, a férfiak pedig sokkal kevésbé motiváltak abban, hogy felvállalják betegségüket, orvoshoz, szakemberhez forduljanak.

A mániás depresszió

A mániás depresszió

Mániás depresszió Betegesen felfokozott jókedv, mértéktelen izgatottság figyelhető meg a mániás depressziósoknál, amihez túlzásba vitt ötletek és túl sok beszéd, valamint szélsőséges viselkedés társul. A mániás rohamok mély depressziós és hosszabb-rövidebb ideig tartó, látszólagos normális időszakokkal váltakoznak, tehát semmi köze nincs ahhoz, amit az emberek a hétköznapi nyelvben mániának vagy rögeszmének neveznek.

Depresszió kezelése természetes módon

Depresszió kezelése természetes módon

A Medical 4 You kezeléseken számos masszírozás fajtát igénybe lehet venni, a képzett és tapasztalt masszőrök jóvoltából: tradicionális japán-, svéd-, shiatsu-, aromaterápiás- és életerő masszírozás. Ezek felül még foglalkoznak kinezió szalag ragasztással, életút elemzéssel, tanácsadással, és numerológiával, valamint holisztikus- és öngyógyítással is. A különféle kezeléseken, az adott kezelőhöz való bejelentkezéssel lehet részt venni. Az időpont egyeztetés a weboldalon keresztül, valamint a feltüntetett elérhetőségek valamelyikén lehet.

Depresszió leküzdése

Depresszió leküzdése

A depresszió tág fogalom. Egy olyan kórkép, amelyet kórosan levert hangulat jellemez. Orvosi szempontból a depresszió egy olyan betegség, amelyet a depressziós tünetek együttese jellemez, amelyek meghatározott kezelést igényelnek. A depresszió általában súlyos és tartós állapot. Győzze le a depressziót, segítünk Önnek! Jelentkezen tanfolyamunkra, ezt megteheti a cikk alján található linkre kattintva!

Hirdetés
Depresszióról - Jótudni.com

Depresszióról - Jótudni.com

Minden amit a Depresszió betegségről tudni kell! Az Depresszió betegség könnyen gyógyítható csak tudni kell a módját.Ebbe szeretnénk segítséget nyújtani! Hasznos cikkek, amiket összegyűjtöttünk a betegség felismerésére,kezelésére,észrevételére . Napjainkba a Depresszió sajnos népszerű betegség a társadalomba, ezért szeretnénk segítséget gyújtani a benne lévőknek, illetve felismerni azt hasznos cikkekkel segíteni minden ki aki ebben a betegében szenved! Az oldalon még számos más betegségre is találsz hasznos olvasmányokat, de érdemes vissza is nézned mert naponta frissül az oldal! Az Depresszió betegség könnyen gyógyítható csak tudni kell a módját.Ebbe szeretnénk segítséget nyújtani!

Mutasd magad, megmondom depressziós vagy-e!

Mutasd magad, megmondom depressziós vagy-e!

Biztos Ön is tapasztalta már, hogy néha elég ránézni valakire és meg lehet mondani, hogy beteg-e. Jobb esetben magát a betegséget is ki lehet találni. Nézzük, egy depressziós embert hogyan lehet felismerni! Sok betegségnek egyértelmű külső jelei/jegyei vannak. Ha valaki csont-bőr, akkor az nagy valószínűséggel rákos betegségben szenved, ha besárgul, akkor májbeteg, ha nem mozgatja a fél oldalát, akkor agyvérzése lehetett, és még sokáig lehetne folytatni a sort. Biztos Ön is tudna hasonló példát mondani!

Nem ismert tünetek

Nem ismert tünetek

A depresszió szó közszájon forog, rengetegszer használjuk gyakorlatilag indokolatlanul. A depresszió ugyanis nem csupán rosszkedv, sőt még csak nem is feltétlenül tartós rosszkedv. A betegséggel járó tünetek ennél sokkal összetettebbek. A lelki tényezők mellett testi tünetekkel is számolniuk kell a betegeknek. A test és a lélek ugyanis erősen hat egymásra - hogy a test a lélekre, avagy a lélek testre, már igen jó kérdés.

Népbetegség a depresszió

Népbetegség a depresszió

A korábbi évszázadokban úgy tűnik nem volt ilyen gyakori a depresszió, legalábbis az átlagember hírforrása, a világirodalom csak elvétve hoz erre példákat. Az emberek számos esetben nehezen tudják saját élethelyzeteiket elfogadni, a velük megtörtént eseményeket, vagy éppen saját emócióikat feldolgozni, az eredmény depresszió. A tengeren túl az emberek többségének saját lélekgyógyásza van, akihez ilyen esetekben fordulhat, az amerikaiak úgy mennek a pszichológusukhoz, vagy a pszichiáterükhöz, mint mi a háziorvoshoz. Rögtön adódik az első kérdés, a depresszióval kihez kell fordulni, pszichológushoz, vagy pszichiáterhez?

Pánikbetegség, depresszió legyőzhető

Pánikbetegség, depresszió legyőzhető

A pánikbetegség egy feneketlen, sötét örvény, amiben eltűnik minden, ami szép, minden, ami jó és nem marad más csak szenvedés, bánat és félelem. De hidd el, legyőzhető! És az elmúlt évek tapasztalataival a hátam mögött magabiztosan állítom, hogy ez neked is sikerülhet! Ingyenes öngyógyító programunk bizonyítottan nagy segítség a pánikbetegség legyőzéséhez. A tanfolyam a gyógyulás lehetőségeinek megismeréséhez nyújt segítséget 25 db elektronikus levél formájában. Gyarapítsd Te is a gyógyultak népes táborát!

Szendi Gábor: Depresszióipar

Szendi Gábor: Depresszióipar

A depresszióipar a hatalmas hasznot termelő gyógyszeripar dinamikusan terjeszkedő ágazata. Menedzserek, marketingesek, kutatók, tanácsadók és gyakorló pszichiáterek, orvosok hada működteti: méregdrágán eladható gyógyszereket törzskönyveztet, termel, forgalmaz, s megteremti árujához a vásárlókat, az úgynevezett 'depressziósok' tömegét. A gyógyítás szellemét felváltotta a piac logikája. A könyv bemutatja, hogyan hamisítja betegséggé az életproblémákat a gyógyszeripar és a vele szorosan összefonódó orvoslás, hogyan sulykolják az emberek fejébe, hogy gondjaikat csak az - elemzések szerint hatástalan- antidepresszánsok gyógyítják.

Testi tünetek

Testi tünetek

Mivel a depresszió elsősorban az érzelmi életet befolyásoló hangulati zavar, nem meglepő, hogy az érzelmi tünetek állnak a figyelem központjában és a depresszió hallatán legtöbben a betegséget kísérő lelki és érzelmi zavarokra gondolunk nem számolva a gyakran bekövetkező testi változásokkal és panaszokkal. Pedig nem ritka, hogy éppen a testi tünetek jelentkeznek először.

Újból és újból a depresszióról

Újból és újból a depresszióról

A depresszióról már mindenki hallott. Mindenkinek van valamiféle képe arról, mit is jelent számára ez a fogalom. Sokaknak van olyan rokona, ismerőse, akit a környezete depressziósként tart számon. Mi az, ami nem depresszió? Gyakran előfordul, hogy rossz kedvünket, bánatunkat, veszteségünket, önbizalmunk hiányát, fáradtságunkat, alvászavarunkat valamiféle címkével látjuk el, - nem ritkán depressziósnak minősítve magunkat.

Tuti menü