Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Depresszióval kapcsolatos információk képes leírás - Depresszió.tlap.hu
részletek »

Depresszióval kapcsolatos információk - Depresszió.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: depresszio.tlap.hu » Depresszióval kapcsolatos információk
Keresés
Találatok száma - 4 db
Az evolúció és a depresszió összefüggése

Az evolúció és a depresszió összefüggése

A depresszió evolúciós szerepe Egy viszonylag új tudományág, az evolúciós pszichológia kutatói szerint a depressziós állapottal járó magatartásváltozások evolúciós szempontból előnyösek voltak. A hangulatzavarok alkalmazkodást elősegítő szerepének megismerése új gyógymódok kialakításához vezethet. Aki már volt depressziós, vagy látta szerettein a betegség tüneteinek megnyilvánulásait, nehezen tudja elképzelni azt, hogy ez az életveszélyesen reménytelen lelkiállapot valaha az élőlények túlélési esélyeit növelte.

Depresszió és homeopátia

Depresszió és homeopátia

A depresszió nagyon gyakori, bármikor megjelenhet egy ember életében. Minden életkorban és élethelyzetben kialakulhat. Tünetei az egyszerű kedvetlenségtől a teljes reménytelenségig terjedhetnek, különböző fizikai tünetekkel párosulva. Fontos megkülönböztetni egy rossz hangulattól, múló gyengeségtől. A depresszió, tartósan és lényegesen rontja az életminőséget, befolyásolja a beteg étvágyát, alvását és általában az életről alkotott képét. Mi a depresszió oka? A mai napig sem találtak végleges választ a kérdésre, hogy mi az oka a depressziónak. Azok az emberek, akiknek alacsony az önértékelése, akik pesszimisták és stressznek vannak kitéve, hajlamosabbak a depresszióra. A depressziós állapot kiváltásában szerepet játszhat egy súlyos veszteség, krónikus betegség, rossz anyagi körülmények vagy az élet kedvezőtlen eseményei. De kialakulhat pl. a szülés utáni hormonváltozások hatására is. Ha a depressziós tünetek egy esemény (pl. gyász) hatására jelentkeznek, általában egy idő múlva javulnak. Néha állhat a szenvedélybetegségek miatt felborult kémiai egyensúly is a háttérben (alkoholizmus, drogfüggőség).

Depresszió nélkül

Depresszió nélkül

Depresszió nélkül Egész nap fáradt, rosszkedvű, de éjszaka mégsem tud pihenni? Alig eszik valamit, pedig mindig jó étvágya volt? Nem izgatja fel túlságosan gyermeke rossz osztályzata, pedig régen még együtt is tanultak? Nem kizárt, hogy egy kis depresszió lett úrrá a testén.

Magyar Pszichológusok Egyesülete

Magyar Pszichológusok Egyesülete

A Magyar Pszichológusok Egyesülete célja A Magyar Pszichológusok Egyesülete nonprofit társadalmi szervezet, amelynek alapvető célja a szakszerűség és a tudományosság képviselete, a pszichológiai oktatásban, kutatásban és gyakorlatban működők érdekvédelme, szakmai munkájuk támogatása, a pszichológusok szakmai képzésének, továbbképzésének elősegítése, hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerének alakítása, a pszichológia oktatását és a pszichológia különféle területeinek gyakorlati alkalmazását érintő politikai döntéshozatal befolyásolása, a pszichológusok és a pszichológia nyilvánosság előtti megjelenésének formálása, a lakosság pszichológiai kultúrájának ápolása, szakmai állásfoglalás a pszichológia tudományát és gyakorlatát érintő kérdésekben.

Tuti menü