Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Depresszió linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Depresszió képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: depresszio.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 113 db
 Pszichológiai és életvezetési tanácsadás

Pszichológiai és életvezetési tanácsadás

Pszichológiai és életvezetési tanácsadásunk a nyugati és az ősi indiai, védikus pszichológia eszközeinek segítségével segít túljutni azokon a problémákon, amelyek a mai modern társadalom civilizációs betegségeinek számítanak. A bejelentkezést követően, egy általános pszichológiai állapotfelmérés után a pácienssel közösen tervezzük meg a kezelés menetét.

4 csodatévő növény a Pomi-t-től!

4 csodatévő növény a Pomi-t-től!

A gránátalma, a brokkoli, a kurkuma és a zöldtea a Pomi-T kombinációjában segitik egymás hatásait. Ez által rendkívüli a hatékonysága is! Egyszerűen, kiméletesen és biztosan! Próbálja ki még ma, az egészsége a tét! Semmilyen mesterséges vagy káros anyagot nem tartalmaz, csak a növényekből kiméletesen kivont kristálytiszta növényeket a maximális hatékonyságért. A hatóanyagok kapszulába zárva kínálják e négy csodálatos szupertáplálék összes jótékony hatását. Érdemes bizalmat szavazni neki és igénybe venni segítségét a megújulásunkban! Jó egészséget Mindenkinek!

A B12 vitamin új megvilágításban

A B12 vitamin új megvilágításban

A Cognit-B12 kapszula emelt mennyiségben B12 vitamint tartalmazó, étrend-kiegészítő, mely a B12 csökkent bevitelével vagy felszívódási zavaraival összefüggő tünetek enyhítése céljából javasolt. A kapszula szedése a következő helyzetekben javallt: szellemi leépülés kezdeti jelei, a kognitív gondolkodás zavarai; búskomorság, depresszió jelei, elsősorban az úgynevezett szekunder (másodlagos) hangulati zavarok; magas össz-koleszterin, magas triglicerid szint és magas homocystein szint a vérsavóban.

A bipoláris betegség napos és árnyoldalai

A bipoláris betegség napos és árnyoldalai

A művészek és a pszichiátriai betegek osztoznak azon adottságban, hogy másképp látják a világot, így a mindennapi történések, események, számukra mást jelentenek, belőlük mást váltanak ki. A bipoláris betegség napos és árnyoldalai Nem új gondolat tehát, hogy a művészi hajlam és a mentális betegség egymással szoros kapcsolatban állhat, de ennek az összefüggésnek mélyebb részleteit, a kapcsolat valódi jellegét csak az utóbbi évtizedekben végzett célzott kutatások révén kezdjük megismerni.

A bipoláris zavar

A bipoláris zavar

A bipoláris zavar több, mint amit szinte mindenki átél: nem egyszerűen a jókedv és lehangoltság, az unottság és a tettvágy váltakozásáról van szó, hanem igazi érzelmi hullámvasútról. Aki ismeri Vincent Van Gogh művészetét, és fel tudja idézni egy-egy zaklatottabb vonalvezetésű festményét, annak felesleges szavakba önteni a bipoláris zavar tünettanát. Ha Ön esetleg a zenében jártas, akkor gondoljon csak Robert Schumannra: csak az 1840-es évben 168 dalt írt - termékenysége feltehetően a mániás periódusnak volt köszönhető.

A depresszió

A depresszió

A depresszió megítélését bizonyos kettősség jellemzi. Egyfelől a mai napig erősen tartja magát az a nézet, hogy a depressziós ember voltaképpen gyengeségében képtelen összeszedni magát. Ma olyan depressziós vagyok - szoktuk hallani a panaszt. A rossz hangulatú napok és a depresszió, mint hangulatbetegség közötti különbség nem a (rossz) hangulat minőségében, hanem intenzitásában és időtartamában mutatkozik.

A depresszió 9 tünete

A depresszió 9 tünete

A ma érvényben lévő diagnosztikai rendszer alapján a depressziót 9 tünetből álló skálával azonosítják. A tünetek rendre a következők: depressziós hangulat, az érdeklődés beszűkülése, örömtelenség, jelentős súlycsökkenés vagy -gyarapodás, azaz étvágytalanság vagy farkasétvágyúság, alvászavar (kevés, nyugtalan alvás, vagy túl sok alvás), lelassultság, gátoltság (vagy nyugtalanság, agitáltság), fáradtság (testi, lelki gyengeség), érdektelenség, kóros önvádolás, bűntudat, csökkent szellemi képességek (gondolkodási, összpontosítási, döntési), a halál, az elmúlás gondolata, öngyilkossági eszmék, visszatérően is.

A depresszió és a túlsúly

A depresszió és a túlsúly

Depresszió és elhízás: a tyúk vagy a tojás? A felesleges kilók, amelyeket - ha tetszik, ha nem - mindenhova magunkkal cipelünk, nem csak szervezetünket terhelik meg rendkívüli módon, hanem - ahogy az számos tanulmányból is kiderül - a depresszió kialakulásának a kockázatát is jelentősen fokozzák.

A depresszió fogalma

A depresszió fogalma

A depresszió orvosi szempontból egy kezelésre szoruló, jjól gyógyítható lelki betegség, amely minden életkorban, így gyermek és ifjúkorban is előfordulhat. A betegség legfontosabb jellemzője a kórosan nyomott hangulat, ami a betegnek jelentős szenvedést okoz.

Hirdetés
A depresszió összetett rendellenesség

A depresszió összetett rendellenesség

A depresszióról A depresszió összetett rendellenesség,mely szomorúságban, közönyben vagy ingerlékenységben, alvás zavarokban, az étvágy és a súly kontrolálásának problémáiban (az anorexiátólés a fogyástól kezdve a kényszeres evésig és hízásig), az értelmi funkciókkal kapcsolatos problémákban,sőt halálfélelemben nyilvánul meg. Világszerte megközelítőleg a lakosság 15 százaléka szenved nagyobb depressziós időszakoktól, melyek gyakorisága a kor előrehaladtával növekszik. A depresszió kortól függetlenül kétszer annyi nőt érint, mint férfit. A depresszió abból adódik, hogy az agyban nem megfelelő a szerotonin szint.

A depresszió természetes megoldása

A depresszió természetes megoldása

A depresszió természetes megoldása Ismerd meg a depresszió tüneteit, a rendelkezésedre álló természetes módszereket, és javíts hangulatodon! Mi a depresszió? A depresszió mentális betegség, melynek során a beteg ön-, és környezeti értékelésének valóságtartalma csökken, világ-, és önképe torzul, melynek hatására kedélyállapota romlik, szomorúvá és levertté válik. A depressziónak több szintje létezik, melyek kialakulása genetikai adottságoktól, életkörülményektől, személyiségtől, illetve a probléma kezelésének időpontjától függnek.

A feszültség csökkentése

A feszültség csökkentése

Ma már tudományosan is igazolt hatása az állóképességet, a fizikai és a mentális (kognitív) funkciót jelentősen serkentő hatása. A rózsagyökér másik igen fontos tulajdonsága, hogy hozzájárulhat a keringési rendszer egészséges, normális működéséhez, és a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátottságához. Az aranygyökért (Rhodiola rosea-t) újabban szorongáscsökkentő és antidepresszáns szerként is ajánlják. A Rhodiola rosea gyökere méltán kapta az aranygyökér megnevezést (aranyat érő), a test és a lélek épségét szolgáló hatásai miatt.

A gének szerepe a depresszióban

A gének szerepe a depresszióban

Biológia versus genetika A biológia és a genetikai azonban annál kecsegtetőbb eredményekkel szolgál. Mint azt a major depresszió esetében is leírtuk, a kutatók a szerotoninnak - egy idegrendszeri vegyületnek - a csökkent szintjét találták a depressziós betegeknél. A várakozásokkal ellentétben azonban a mániás fázisban szintén alacsony szerotonin szinteket mértek. Ezek az eredmények látszólag ellentmondásosak, azonban a biokémia atyjainak - úgy tűnik - mégis sikerül megmagyaráznia a szerotonin elméletet: feltételezésük szerint az alacsony szerotonin szint előkészíti a terepet a hangulatzavar számára, és egy másik idegi jelátvivő anyagtól függ, hogy mánia vagy depresszió alakul-e ki.

A gyermekágyi depresszió okai és kialakulása

A gyermekágyi depresszió okai és kialakulása

A gyermekágyi depresszió okai és kialakulása Kialakulásának alapvető okait és mechanizmusát tekintve nem érdemes különválasztani a gyermekágyi depressziót és az egyéb depresszióformákat. Mint minden testi és lelki betegség esetén a depresszió hátterében is soktényezős oki folyamat szerepel. A fertőző betegségek kialakulásának meghatározásával párhuzamot állítva: a kórokozó, a külső, környezeti hatások és az adott személy érzékenysége, fogékonysága határozzák meg, hogy kialakul-e az adott betegség vagy sem.

A kis emberek nagy problémája

A kis emberek nagy problémája

Ha tipikus depressziós embert kell elképzelnünk, nagy valószínűséggel felnőtt nőre gondolunk. Kétségtelen, a betegség kétszer olyan gyakori a nőknél, de gyerekeknél és férfiaknál is jelentkezhetnek a depresszió tünetei. Csakhogy gyerekek esetében kevésbé gondolunk ilyesmire, a férfiak pedig sokkal kevésbé motiváltak abban, hogy felvállalják betegségüket, orvoshoz, szakemberhez forduljanak.

A Lélek Illata, 11. ker.

A Lélek Illata, 11. ker.

Lelkünk körüli munkánknak rengeteg megközelítési módja létezik. Én alternatív gyógymódokat használok. A Bach-virágterápia, a Belső Utazás, az aromaterápia , a Quantum-Mátrix Energetika kiváló eszközök. Ezeket a lélekterápiákat kiválóan egészítik ki az általam használt masszázsfajták, melyek oldják klienseim lelki, érzelmi és testi blokkjait és ezzel fontos szerepet játszanak a megelőzésben is. Ezek a természetes gyógymódok közismerten megfelelőek lehetnek a depresszió kezelésének kiegészítő terápiájában is.

A mániás depresszió

A mániás depresszió

Mániás depresszió Betegesen felfokozott jókedv, mértéktelen izgatottság figyelhető meg a mániás depressziósoknál, amihez túlzásba vitt ötletek és túl sok beszéd, valamint szélsőséges viselkedés társul. A mániás rohamok mély depressziós és hosszabb-rövidebb ideig tartó, látszólagos normális időszakokkal váltakoznak, tehát semmi köze nincs ahhoz, amit az emberek a hétköznapi nyelvben mániának vagy rögeszmének neveznek.

Tuti menü