Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Depresszió linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: A parkinson - Csépe [2. oldal]
részletek »

Depresszió képes leírás: A parkinson - Csépe [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: depresszio.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 113 db
A parkinson kór és a depresszió

A parkinson kór és a depresszió

A tévhitekkel ellentétben a Parkinson-kór nemcsak a mozgással kapcsolatos képességeket érinti, hanem számos esetben kihat a hangulati és szexuális életre, az alvásra, a gondolkodási képességekre, illetve a szív- és érrendszerre is. betegek véleménye szerint az egyik legfontosabb és legzavaróbb velejárója a betegségnek a depresszió megjelenése. A depresszió nemcsak azért képes a beteg életét negatívan befolyásolni, mert időnként frusztrációval vagy bűntudattal párosul, hanem azért is, mert rontja a beteg mozgásteljesítményét, a környezetével való kapcsolatát, ami által a hozzátartozók fizikai és lelki megterhelése jelentősen megnőhet.

A téli depresszió és leküzdése

A téli depresszió és leküzdése

A tél a pihenés, a regeneráció, az energia gyűjtésének időszaka, azonban mai modern életvitelünkben gyakran nem tudunk helyet szorítani ezeknek a nyugalmi szakaszoknak. A sötét évszakokban sokan panaszkodnak arra, hogy kevesebbet tudnak teljesíteni és nincs bennük elég energia. A természetes nappali fény hiánya érzelmi zavarokat, sőt szezonális depressziót is okozhat . A téli depresszió angol nevén Seasonal Affective Disorder (röviden SAD) orvosilag is ismert fogalom.

A tudatos sorsalakítás

A tudatos sorsalakítás

A Sorsnavigátorban található gyakorlatok gyógyító fénnyel ajándékoznak meg, és megoldást nyújthatnak mindennapi életünk kisebb-nagyobb akadályainak leküzdésére. Útmutatást kapunk, hogyan alakítsuk sorsunkat és hogyan tanuljuk meg a meditációt.egy ember mindent kibír, illetve elbír, mindegy, hogy milyen pszichikai megterhelésnek teszik ki? Mi is az az erő, amely mindig jókedvet és belső egyensúlyt képes adni? Hát nem egy belső erő, amely minket belülről tesz erőssé?? Bizonyára Te is feltetted már magadnak ezeket a kérdéseket, és többnyire nem találtál ésszerű válaszokat. Ebben a ?navigációs kézikönyvben? megkapó őszintéséggel, közvetlenséggel és humorral keresi mindezekre a kérdésekre a gyakorlati választ Gunagriha ? korunk egyik modern spirituális Mesterének, Sri Chinmoynak tanítványa -, Mestere tanítását életre keltve. A Sorsnavigátor, Gunagriha második könyve a Harmadik kívánság című műve után, és több éves meditációs előadás tapasztalataira épül.

Agytréner - depresszió kezelés

Agytréner - depresszió kezelés

AlfaOptima Agytréner Stúdió - Az agytréning mentális állapotfelmérés után feltérképezzük a problémák okait, a gyenge pontokat az agyműködésben. Életmódelemzéssel meghatározzuk a stresszfaktorokat. Alváselemzéssel kiderül az esetleges energiahiány oka. Végül személyre szabott tréningprogramot alakítunk ki. A terápia relaxációs tréningprogramokkal történik.

Altatásos Fogászat Pécs I Dr. Pálinkás - Dr. Vajta

Altatásos Fogászat Pécs I Dr. Pálinkás - Dr. Vajta

Teljeskörű fogászati és szájsebészeti szakellátás tapasztalt szakemberekkel elérhető árakon. Fogorvosi ügyeleti ellátás a hét minden napján (akár a késő esti órákban vagy hétvégén)! Állandó kedvezmények! Fogorvos, fogászat és szájsebészet egy helyen! Szolgáltatások: fogorvos, fogászat, szájsebészet, fogbeültetés, fogpótlás, implantáció, fogtömés, ügyelet, fogfehérítés, lézerkezelés, gyökérkezelés, cirkon korona, cirkónium, cirkónia, zirkon, zircon fémmentes korona, fémmentes híd, mini implantátum, mini műgyökér, tűimplantátum, fogorvosi ügyelet pécs, csontpótlás saját csonttal, fogászati ügyelet pécs, hétvégi ellátás, digitális röntgen, panoráma röntgen, implantológia, cirkon, azonnali implantáció, azonnali terhelés, csontpótlás, kiidegelés, bölcsességfog, gyökéramputáció, gyökércsúcs rezekció, üdülési csekk, bankkártyás fizetés, egészseégpénztár, altatásos fogászat, fogorvos altatás

Andrea M. Hesse: Árnyék a lelkemen

Andrea M. Hesse: Árnyék a lelkemen

Kivezető út a depresszióból és a szorongásból Hirtelen, látszólag minden előzmény nélkül, egyszer csak úrrá lett rajta valami. Andrea Hesse, a sikeres újságírónő nem sokkal régen várt első gyermekének megszületése után, egy szupermarketben, bevásárlás közben találkozott először a félelem kínzó, levertséggel kombinált érzésével. Nem múló hangulatról volt szó, hanem a szorongásos tünetekkel kísért depressziós betegség kitöréséről.

Aranykolloid

Aranykolloid

Javítson bőrének állapotán tisztítsa meg szervezetét aranykolloid és ezüstkolloid segítségével. A két kolloidot már az ókorban is ismerték és alkalmazták ezen tulajdonságaik okán. Az aranykolloid depresszió ellenes hatása jelentős, megtisztítja a bőrt belülről és kivülről alkalmazva egyaránt. Az ezüstkolloid kórokozó ellenes hatása pedig ugyancsak elismert.

Az élet antidepresszánsok nélkül

Az élet antidepresszánsok nélkül

Van élet antidepresszánsok nélkül is! Van választási lehetőségünk. A kezdődő depresszió megelőzésének példáján keresztül szeretném bemutatni a holisztikus lelki egészségvédelem szemléletmódját. A depresszió a lelki egészségromlások közül az egyik olyan, amely fizikai ( agyi ) szinten is megjelenő elváltozásokhoz vezet.

Az evolúció és a depresszió összefüggése

Az evolúció és a depresszió összefüggése

A depresszió evolúciós szerepe Egy viszonylag új tudományág, az evolúciós pszichológia kutatói szerint a depressziós állapottal járó magatartásváltozások evolúciós szempontból előnyösek voltak. A hangulatzavarok alkalmazkodást elősegítő szerepének megismerése új gyógymódok kialakításához vezethet. Aki már volt depressziós, vagy látta szerettein a betegség tüneteinek megnyilvánulásait, nehezen tudja elképzelni azt, hogy ez az életveszélyesen reménytelen lelkiállapot valaha az élőlények túlélési esélyeit növelte.

Hirdetés
Az Omega-3 zsíravak élettani hatásai

Az Omega-3 zsíravak élettani hatásai

Az Omega-3 zsírsavakról szerezhetsz információkat, olvashatsz cikkeket. Megismerheted az Omega-3 zsírsavak élettani hatásait, miért jó az ínybetegségek ellen, a depresszió ellen. Milyen tápanyagforrásokból nyerhetsz megfelelő mennyiségű Omega-3 zsírsavat és, hogy miért fontos a telített zsírsavak kiiktatása szervezetünkből, a koleszterinszint mérséklése és többszörösen telítetlen zsírsavakra cserélése.

Az orbáncfű gyógyhatása a depresszió kezelésében

Az orbáncfű gyógyhatása a depresszió kezelésében

Sárga mint a napfény Júniustól augusztusig különleges pompába öltöznek a mezők, hiszen ilyenkor borul virágba az orbáncfű. Az aranysárga virágok mintha a napfényt zárták volna magukba, feltűnő színük láttán jókedvre derülünk. Nyári séták során sokfelé találkozhatunk az utak mentén vadon termő növényekkel, de igazán szemet gyönyörködtető látványban lehet részünk az orbáncfűtől virító hatalmas termőföldek láttán. Napjainkban ugyanis a gyógyászati célra használt növényi alapanyagot szigorú előírások szerint termesztik, gondozzák és gyűjtik be

Balázs Ambrus pszichológus

Balázs Ambrus pszichológus

Az ELTE pszichológia szakán végeztem. Klinikai szakpszichológus képzettségemet a Pécsi Tudományegyetemen szereztem meg. Autogén tréning vezető vagyok. Budapest belvárosában, egy Oktogonhoz közeli magánrendelőben fogadom a jelentkezőket. Serdülőkkel és felnőttekkel foglalkozom.

Balogh Kornélia

Balogh Kornélia

Balogh Kornélia Klinikai szakpszichológus Elsősorban családi és párkapcsolati problémákkal foglalkozom, valamint életvezetési tanácsadással. Ezen felül a depresszióval, pánikkal, szorongásos zavarokkal és minden egyéb pszichés problémával küzdőknek kívánok segítséget nyújtani. Pszichológusi diplomámat az ELTE-BTK Pszichológia szakán szereztem, majd a felnőtt szakpszichológusi képesítést a Pécsi Tudományegyetemen kaptam.

Biofeedback

Biofeedback

A neurofeedback a biológiai visszacsatolás, a biofeedback egyik formája. A biofeedback a biológiai jelek visszacsatolását jelenti. Pszichológiai, tanuláselméleti és technikai módszerek kombinációjáról van szó, amely segíti a klienst a testében végbemenő, nem, vagy csak nehezen tudatosítható folyamatok ellenőrzésében.

Bukovinszky Mária kineziológus

Bukovinszky Mária kineziológus

a probléma mögött álló lelki ok(ok) feltárásában önismeretünk fejlesztésében képességeink fejlesztésében kreativitásunk fejlesztésében sorsunk tudatos irányításában életminőségünk javításában jelen választásaink okainak megértésében Allergia esetén (táplálék, pollen, fém) alvászavaroknál táplálkozási zavaroknál hangulati zavaroknál, depresszív állapotokban krónikus fáradékonyságnál traumák esetén (fizikai, lelki) krízishelyzetekben tanulási nehézségek esetén koncentrációs és memória-zavarokban koordinációs nehézségekben önbizalom és önértékelési zavarok esetén kapcsolati zavarokban (párkapcsolati, családi-, munkahelyi, egyéb) szorongásos állapotokban kommunikációs nehézségek esetén egészségmegőrzés, immunerősítés céljából gyermekkori nehézségek: ágybavizelés, körömrágás, viselkedészavar tanulási nehézségek esetén. ...

Családterápia

Családterápia

Aktuális hangulatunkat nagyban befolyásolhatják a velünk történő dolgok és mindaz, ahogyan másokhoz kapcsolódunk. Párkapcsolati nehézségeink, családi konfliktusaink sokszor hozzájárulnak ahhoz, ahogyan magunkat érezzük. A családterápia segítségével közösen feltárhatjuk, hogyan viszonyulunk egymáshoz, hogyan veszünk részt a konfliktusokban, miként értelmezzük a velünk történt eseményeket. A Családi Szolgálatok Ligájánál évek óta végzünk családterápiát és párterápiát. Forduljanak hozzánk bizalommal!

Csépe Andrea - Összefogás a depresszió ellen

Csépe Andrea - Összefogás a depresszió ellen

A közmondás szerint ép tesben ép lélek, de ennek a fordítottja még inkább igaz, a lelki egészség a testi egészség legfontosabb alapja. A kötetben bemutatott európai pályázat célja a modern kor egyik legfenyegetőbb egészségi kihívásának, a lelki egészség romlásának, a depressziónak és az öngyilkossági veszélyeztetettségnek a korai felismerése és lehetőség szerinti megelőzése. A munka legfontosabb alapköve megtalálni és összefogni azokat a szakembereket, civil szervezeteket, akik sokszor egymásról mit sem tudva próbálnak segíteni a lelki egészségromlás áldozatainak, családtagjainak. A könyv célja is elsősorban ennek a hálózatnak, szövetségnek a továbbépítése, valóban országossá emelése.

Tuti menü