Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Depresszió linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Depressziós? - dr. [4. oldal]
részletek »

Depresszió képes leírás: Depressziós? - dr. [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: depresszio.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 113 db
Depressziós? Íme, az egyértelmű tünetek!

Depressziós? Íme, az egyértelmű tünetek!

Az időskori rosszkedvet sokan természetesnek veszik, holott komoly depresszióra is utalhat. Ismerd meg a tüneteket! Milyen erős az összefüggés a test és a lélek, a szellem között? Mennyire befolyásolja a lélek a testet, a test a lelket? Ezeket a kérdéseket valószínűleg sosem leszünk képesek teljes bizonyossággal megválaszolni, de odáig már most eljutottunk, hogy a testi és a lelki egészség szoros kapcsolatban áll egymással. Mindkettő képes a másikat jó és rossz irányban egyaránt befolyásolni, tehát megbetegíteni, de meggyógyítani is.

Dr Zala Attila

Dr Zala Attila

Orvosként, pszichiáterként és szupervízorként is az ember fejlődésébe, belső erejébe vetett hitem vezet. Szakmai meggyőződésem, hogy minden bajba jutott embernél, elakadt munkahelyi teamnél az erőforrásokra fontos fókuszálni. Az egészséges alapokra igyekszem építkezni. Tapasztalatom szerint az élet legfontosabb kérdéseire (párválasztás, pályaválasztás, gyereknevelés, gyász, válás, konfliktuskezelés) iskolarendszerünk nagyon kevéssé készít fel bennünket.

Dr. Antos Erika

Dr. Antos Erika

Dr. Antos Erika vagyok, pszichiáter szakorvos, felnőtt és gyermek pszichoterapeuta. Orvosi diplomámat 1984-ben szereztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 1989-ben pszichiátria, majd 1999-ben pszichoterapeuta szakvizsgát tettem. Módszerspecifikus képzettségem kognitív-és viselkedésterapeuta és gyermekterapeuta. 1984-től a Fővárosi Szent István Kórházban dolgozom, ebből az első 5 évet pszichiátriai osztályon, majd 1990-től a kórházhoz tartozó pszichiátriai gondozó intézetben. 1999-től az állami egészségügyben végzett munkám mellett magánpraxist is folytatok.

dr. Barth Ákos - Pszichiátriai magánrendelés

dr. Barth Ákos - Pszichiátriai magánrendelés

Depresszió A hangulati élet tartós zavara. Mindenkinek lehetnek rossz napjai, ami eltarthat akár néhány hétig is. Fontos, hogy ilyenkor többnyire tudatában vagyunk annak, hogy melyek azok az okok amik ezt az állapotot fenntartják és az is, hogy a depresszív tünetek belátható időn belül enyhülnek.

Dr. Benedek Zsuzsa Pszichoterapeuta

Dr. Benedek Zsuzsa Pszichoterapeuta

A pszichoterápia módszere Az analitikusan orientált pszichoterápia elméleti alapja a klasszikus analízisével megegyező. A jelenségek mögött feltételez nem tudatosult okokat, előzményeket, amelyek az aktuális élethelyzetekben, problémákban rejtetten jelentkeznek. Az élet korábbi szakaszainak nehézségein túljutva, fájdalmak, sértettségek, megbántottságok maradhatnak lelkünkben. Ezekkel a rossz érzésekkel szemben tudattalanul is védekezünk, megszokjuk jelenlétüket, és nem vesszük észre mindennapjainkkal való kapcsolatukat.

Dr. Bezzegh Éva tapasztalt pszichiáter

Dr. Bezzegh Éva tapasztalt pszichiáter

Pszichiátert keres? Olyan gondja, vagy lelki jellegű betegsége - depressziója, szülés utáni depressziója, szorongásos depressziója, elmezavara, vagy fóbiája - van, amit a családtagjaival, barátaival már nem tud megosztani? Keressen bizalommal, még ma! Távol a kórházaktól Budapest szívében, az Operához közeli magánrendelőmben lehetősége van egy őszinte beszélgetésre. Tapasztalt pszichiáterként a pszichoterápiás és gyógyszeres kezelés mellett, már pszichológus kollégák bevonásával lehetőséget biztosítok életvezetési és pszichológiai tanácsadásra is, hogy így segítsem a mielőbbi gyógyulásban. A sokféle biológiai és pszichoterápiás módszer ismeretében igyekszem a diagnosztikai kép kialakítása után a legteljesebb mértékben figyelembe venni páciensem igényét, szükségleteit és teherbírását a terápiában.

Dr. Csernus Imre

Dr. Csernus Imre

Dr. Csernus Imre - pszichiáter Nem olyan rég megemlítettem valahol, hogy a legnehezebb a bennünk lakozó állatot legyőzni. Ez játszmák sorozatát, háborúkat, felülkerekedéseket eredményez. Ennek következtében az ember elveszíti emberi mivoltát, és önmagával, feleségével, párkapcsolatával, a gyermekeivel szemben egyre fokozódó erőszakot tesz. Ennek következtében kialakul az önvád, a lelkiismeretfurdalás, majd a feszültség, depresszív hangulat, pánik rosszullét, önértékelési zavarok, részleges jövőkép. 'Mit csinálok én azokkal, akiket legjobban szeretek, miért teszem én ezt?'

Dr. Fehér Gabriella pszichológus

Dr. Fehér Gabriella pszichológus

Első diplomámat a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szereztem, a Gyógyszerésztudományi Karon. Ezután jó ideig tudományos kutatóként dolgoztam - biokémikusként - a gyógyszeriparban. Azonban úgy érezem, ez számomra kevés, ezért tovább tanultam más területeken is: megszereztem a pszichológusi diplomát is (Szegedi Tudományegyetem), valamint a természetgyógyászi oklevelet (Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet).

Dr. Kopácsi László pszichiáter

Dr. Kopácsi László pszichiáter

Kedves Érdeklődő! Nagy gyakorlattal bíró, de emberi érzékenységét megőrző, (nem kiégett), pszichiáter vagyok. Konzultációim mottója: gyógyítás gyógyszer nélkül, amíg csak lehet. Rendeléseimen kevesekkel foglalkozom sokat, s nem sokakkal keveset. Így a Stressz Doktor szakrendeléseken: 1 óra figyelem, megértés, tudás jár minden alkalommal Mindenkinek! Ráadásul elszámolható egészségpénztári számlát is kap! A Stressz Doktor magánrendelés számos nagy egészségpénztár partnere, ezért a konzultációs díjak teljes mértékben elszámolhatók! A rendelés igénybevétele messzebbről is meggondolandó...

Hirdetés
Dr. Kökényes Marianna

Dr. Kökényes Marianna

Dr. Kökényes Marianna pszichiáter főorvos vagyok. Idegi és lelki zavarok kezelésének széles körével foglalkozom. Az életvitelünk következtében egyre gyakoribbak a stressz miatt létrejött zavarok. Számos ember szenved a szorongás, teljesítmény, depresszió, pánik okozta testi és lelki tünetekben. Folyamatosan nőnek a külső elvárások. Egyre fiatalabb korban jelentkeznek a panaszok. Gyakran feszültek kapcsolataink.

Dr. Macho Adrienn

Dr. Macho Adrienn

Pszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos vagyok. 1986-ban szereztem orvosi diplomát. Érdeklődési köröm a pszichoterápia: az autogén tréning (relaxáció) és szimbólumterápia, a személyközpontú, valamint a rövid dinamikus pszichoterápia. Otthon vagyok a gyógyszeres kezelésben is, amennyiben szükséges és kívánatos. Szívesen foglalkozom a súlyosabb szorongásos kórképekkel, kényszeres betegségekkel, valamint az evés zavarokkal, és pszichotikus betegek gondozásával is. Dolgoztam akut pszichiátriai, alkohológiai, valamint pszichiátriai rehabilitációs osztályon is. Foglalkoztam halmozottan hátrányos helyzetű, vak, daganatos, hajléktalan betegekkel is.

Dr. Munkácsi Krisztina Pszichiáter - Budapest

Dr. Munkácsi Krisztina Pszichiáter - Budapest

Nevem Munkácsi Krisztina és bizonyos vagyok abban, hogy segíteni tudok Önnek eligazodni a problémáin. Pszichiáter szakorvos vagok, immár 20 éve segítek pszichiátriai betegségekkel és lelki problémákkal küzdő embereknek.Nem mindenki fogja nálam megtalálni a megoldást, lesz olyan akinek más szakember segítségét fogom ajánlani és lesz aki saját maga fog kijutni a problémáibol.

Dr. Nagy Szilva pszichiáter

Dr. Nagy Szilva pszichiáter

Dr. Nagy Szilvia vagyok, pszichiáter szakorvos. 1999-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Szakmai tapasztalatot az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben, a Nyírő Gyula Kórház I. sz. Pszichiátriai és Pszichiátriai Rehabilitációs osztályán ill. a Szentendrei Pszichiátriai Szakrendelőben szereztem.

Dr. Nagy Zoltán

Dr. Nagy Zoltán

Az ideg - elmegyógyászati betegségek területén gyakran felmerül az igény, hogy a páciens privát körülmények között beszélje meg problémáját, második szakvéleményt kapjon, vagy csupán eligazítást a betegségével kapcsolatos számtalan valós, gyakran téves információban.

Dr. Pataki Éva - pszichiáter

Dr. Pataki Éva - pszichiáter

Örülök, hogy felkereste ezt az oldalt. Sokan vannak, akik tartanak attól, hogy lelki segítséget kérjenek. Ön valószínűleg másként gondolkodik - és eddigi pályafutásom tapasztalatai alapján igaza van. Lelki gondokkal lehet ugyan együttélni hosszabb-rövidebb ideig - de azt gondolom, nem érdemes. Ma már hatékonyan lehet segíteni a pszichés problémákon, és ezáltal az ember életminősége nagyságrendekkel javul. Szeretni és értékelni kell magunkat annyira, hogy éljünk a segítség lehetőségével.

Dr. Vadász Judit pszichiáter szakorvos

Dr. Vadász Judit pszichiáter szakorvos

Kedves Érdeklődő! Ha bajban van, és éppen segítséget keres múltban gyökerező, vagy aktuális magánéleti, munkahelyi konfliktusok, kivizsgált, nem szervi eredetű rosszullétek, testi panaszok, alvászavarok, testsúlyproblé mák, ingerlékenység, fáradékonyság, d e koncentráltság, teljesítményromlás han g ulati labilitás, indulatkezelési nehézségek megoldásában. Ha komolyan gondolja, hogy most változtatni kell, akkor olvassa el a továbbiakat!

dr. Virginia Edwards - A depresszió és a bipoláris betegségek

dr. Virginia Edwards - A depresszió és a bipoláris betegségek

A depresszió és a bipoláris betegségek c. könyvében dr. Virginia Edwards egyszerűen és mindenki számára érthetően írja le a különbséget a depresszió és az egyszerű rossz hangulat között. Elmagyarázza az olvasónak, hogy milyen hatással van a betegség az agyra, hogyan változtatja meg gyakran alapvető emberi tulajdonságainkat, és mindezek a változások hogyan fordíthatók vissza.

Tuti menü