Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Depresszió linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Fábiánné - Mit [5. oldal]
részletek »

Depresszió képes leírás: Fábiánné - Mit [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: depresszio.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 113 db
Fábiánné Harkácsi Judit klinikai szakpszichológus

Fábiánné Harkácsi Judit klinikai szakpszichológus

Fábiánné Harkácsi Judit vagyok. Pszichoterápiás magánrendelésem keretében számos felnőtt és serdülőkorú gyermek problémáinak megoldásában segédkezem. Jelenlegi munkahelyemen, a Kispesti Nevelési Tanácsadóban 1991 óta dolgozom klinikai szakpszichológusként, az alapfeladatokon kívül elsősorban családterápiával, serdülők rövidterápiájával és személyiségfejlesztő-művészetterápiás csoportokkal foglalkozom, melyeket óvodások, kisiskolások és fiatalok számára szervezünk. Részt veszek kiképző terapeutaként az Integratív Pszichoterápiás Egyesület képzésein, szupervíziós csoportokat vezetek, és integratív saját élményű terápiákat végzek.

Gerényi Attila Reiki Mester-Tanár

Gerényi Attila Reiki Mester-Tanár

Éljünk a fényben! De hogyan? Valóban lehetséges ez bárki számára? Igen, a lehetőség megvan mindenki számára, hogy egészséges, kiegyensúlyozott és boldog életet éljen. Az ERŐ bennünk van, csak az Utat kell megtalálnunk, hogy élhessünk vele. A körülöttünk levő, mindent átható energia átalakítható rajtunk keresztül gyógyító energiává, melynek segítségével jobbá tehetjük környezetünk és magunk életét is. Nem kell hozzá más, csak odafordulás és szándék. Jöjj és tapasztald meg, hogyan tudod magad is mindezeket a csodákat átélni a reiki-energia segítségével!

Gosztolai Géza - pszichológus

Gosztolai Géza - pszichológus

Gosztolai Géza vagyok. Pszichológusként 25 év alatt számos szakterületen több ezer embernek segítettem sikeresebb, teljesebb és egészségesebb életet élni. Amennyiben Ön is kiegyensúlyozottabb, boldogabb, konfliktus- és problémamentesebb életet szeretne, számíthat rám! Az együttműködésünk feltételeit együtt dolgozzuk ki. A honlap információi alapján Ön döntheti el, hogy szüksége van-e rám, a többi az én dolgom.

Gyengési László - pszichológus

Gyengési László - pszichológus

Gyengési László vagyok. 1985 óta dolgozom pszichológusként. A pszichoterápiában szerzett tapasztalataim alapján úgy gondolom, hogy mindenki képes egészséges, és teljes életet élni. Amennyiben ön konfliktusmentesebb, kiegyensúlyozottabb vagy egyszerűen csak harmonikusabb életet szeretne élni, forduljon hozzám bizalommal. Az együttműködésünk feltételeit együtt dolgozzuk ki.

Gyógyszermentes pszichoterápia, Bp, 18. ker.

Gyógyszermentes pszichoterápia, Bp, 18. ker.

A depresszió oka lehet múltbeli lelki sérülés, veszteség. Érdemes pszichiáter, pszichológus segítségét igénybe venni, mert fennáll az öngyilkosság veszélye is. A gyógyszerek csökkentik a tüneteket, ellenben hatékony, gyors és tökéletes megoldást nem kínálnak. Érdemes a betegség, a tünetek lelki okát felderíteni. A gyakorlat azt mutatja, hogy az ok minden esetben elhúzódó stressz, negatív érzelem, melyre a pszichológus vagy pszichiáter és a beteg együtt megoldást keres. Így az eredmény tartós, gyógyszerek nélküli.

Győzze le a depressziót, segítünk Önnek!

Győzze le a depressziót, segítünk Önnek!

A depresszió tág fogalom. Egy olyan kórkép, amelyet kórosan levert hangulat jellemez. Orvosi szempontból a depresszió egy olyan betegség, amelyet a depressziós tünetek együttese jellemez, amelyek meghatározott kezelést igényelnek. A depresszió általában súlyos és tartós állapot. Győzze le a depressziót, segítünk Önnek! Jelentkezen tanfolyamunkra, ezt megteheti a cikk alján található linkre kattintva!

Hangulatjavitás - szeszélyes hangulatban

Hangulatjavitás - szeszélyes hangulatban

Sokak számára éppen tavasszal tűnik az élet nyomasztónak és boldogtalannak. A kínai orvoslás egészen különleges jókedv-recepteket ismer mindenféle lehangoltságra. A depressziónak fényhiány az egyik leggyakoribb oka, ám vannak, akik épp tavasszal válnak kedvetlenné. A nyugati orvoslás orbáncfüvet, sok testmozgást, friss levegőt, és pszichoterápiát javasol megoldásul. Kínai felfogás szerint a borús hangulat okát a különböző szervrendszerek energiazavarában kell keresni.

Harmónia műhely - Dr. Pálvölgyi Rita pszichiáter

Harmónia műhely - Dr. Pálvölgyi Rita pszichiáter

Dr. Pálvölgyi Rita pszichiáter, pszichoterapeuta vagyok. Pszichiáterként törekszem a hozzám fordulók problémáinak és betegségeinek komplex megközelítésére. Szakmai tevékenységem 25 éve során a kórházi osztályos munka felől egyre erőteljesebben a pszichoterápiás rendelés felé fordultam. Már évek óta ez képezi tevékenységem gerincét. Rendeléseimen felnőtt, - vagy majdnem felnőtt - pacienseket fogadok egyéni terápia keretében.

Hogyan kezelhető a depresszió?

Hogyan kezelhető a depresszió?

Hogyan kezelhető a depresszió? Gyógyszerek (antidepresszívumok) segítségével a depresszió jól kezelhető, így mindenképp ajánlott az alkalmazásuk. A kezelés részét képezheti a pszichoterápia is, ami hozzájárulhat a fennálló problémákkal való együttéléshez, amelyek a depresszió kialakulásáért, illetve fennállásáért felelhetnek. A betegség kezelése két szakaszban történik: először a gyógyszerek segítségével csökkentik a tüneteket, amíg a beteg elfogadhatóan nem érzi magát. Ha a tünetek enyhültek, a második fázis, a fenntartó kezelés általában 4-9 hónapon keresztül tart, a visszaesés megelőzése végett.

Hirdetés
Illóolajok a lélekre

Illóolajok a lélekre

A lehangolt állapotokra fontos felfigyelnünk, s a kezdeti lépések a természetes megoldások lehetnek a számunkra. Így, mint az illóolajok alkalmazása, melyeket szervezetünk számára kellemes és gyógyító hatásokkal rendelkező természetes összetevőkben gazdag formulái mind a a kipihentető, relaxáló masszázs egyik kiegészítője. A testre és a lélekre jótékony hatással rendelkező masszázs olajok a lehetőségét teremtik meg annak, hogy természetesen szabaduljunk meg a stressztől és a rossz gondolatoktól egyaránt.

Katica gyermekpszichológia

Katica gyermekpszichológia

Tanulmányaimat az ELTE pszichológia szakon, nappali tagozaton végeztem 1978-ban. A diploma megszerzése után évekig az egészségügyben, felnőtt pszichiátriai osztályon dolgoztam. A gyermekeimmel otthon töltött gyes-es évek után - a gyermeknevelésben szerzett saját élményeimet is kamatoztatva - a gyermekpszichológia területén helyezkedtem el.

Kineziológia, a segítség, Bánfi Andrea, Tatabánya

Kineziológia, a segítség, Bánfi Andrea, Tatabánya

Kineziológiai kezelések sok éves tapasztalattal és kiegészítő terápiákkal. A web lapon sok témában érdekes és elgondolkoztató olvasnivaló ('Gondolatmozdító'), felhívás megpihenésre, ellazulásra ('Pihentetőpercek'), eset leírások a 'Kineziológia' menüben, hírek aktuális rendezvényekről ('Üzeneteim'), tanfolyamok ('Holdkunyhó').

Kísérlet a Hyperion utolsó előtti változatának értelmezésére

Kísérlet a Hyperion utolsó előtti változatának értelmezésére

Ritkán gondolkodik el az ember egy konferencia címéről és alcíméről. De ezúttal mégis ezzel szeretném kezdeni: Mi köze van a szeretetnek/szerelemnek a Platónhoz fűzött lábjegyzetekhez? Heidegger nyomán talán az mondhatnánk, hogy minden filozófiai gondolat egy Platónhoz készült lábjegyzet. A gondolat ebben a formában jól ismert: már kezdetben (az első koncepciókban) jelen volt az összes releváns elképzelés, az utókor csak ezeket ragozta, lábjegyzetelte stb. Sőt, még azzal is megpróbálkozhatunk, hogy ezt a filozófia egyik meghatározó sajátosságának tekintsük, és vele magyarázzuk a tudományosságért vívott, hosszú sikertelen küzdelmet

Lícium goji berry készítmények

Lícium goji berry készítmények

B-vitaminokban, béta karotinban és kálciumban gazdag, rendkívül erős antioxidáns. A farkasbogyó kivonatát tartalmazó készítmény általános egészségjavító hatású, sejtszinten fejti ki erejét. A szabadgyökök megkötésével hozzájárul a betegségek megelőzéséhez, regenerálja a májat, enyhíti a depressziót és erősíti az immunrendszert. Az egészségre gyakorolt jótékony hatásai már évezredek óta ismertek a kínai orvoslásban. Rengeteg fehérje, nélkülözhetetlen aminosav és nyomelem található benne, így a farkasbogyó táplálékkiegészítőként fogyasztva a fizikai teljesítményt is fokozza.

Magyar Pszichológusok Egyesülete

Magyar Pszichológusok Egyesülete

A Magyar Pszichológusok Egyesülete célja A Magyar Pszichológusok Egyesülete nonprofit társadalmi szervezet, amelynek alapvető célja a szakszerűség és a tudományosság képviselete, a pszichológiai oktatásban, kutatásban és gyakorlatban működők érdekvédelme, szakmai munkájuk támogatása, a pszichológusok szakmai képzésének, továbbképzésének elősegítése, hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerének alakítása, a pszichológia oktatását és a pszichológia különféle területeinek gyakorlati alkalmazását érintő politikai döntéshozatal befolyásolása, a pszichológusok és a pszichológia nyilvánosság előtti megjelenésének formálása, a lakosság pszichológiai kultúrájának ápolása, szakmai állásfoglalás a pszichológia tudományát és gyakorlatát érintő kérdésekben.

Meditációs portál

Meditációs portál

Meditációs portál. Meditációs gyakorlatok, meditációs videók, spirituális zene. Friss cikkek a meditáció témájában.Az elején ne is gondolj a meditációra. Egyszerűen szabj ki egy bizonyos időt, amikor megpróbálsz csendes és nyugodt lenni. Próbáld meg azt érezni, hogy ez az öt perc a belső lényedé, és senki másé. A rendszeresség a legfontosabb. Gyakorolj rendszeresen, mindig egy adott időpontban. Mindennap egyetlen dolgot kell csak megtanulni: hogyan legyünk őszintén boldogok.

Mit jelent a mánia bipoláris betegség esetén

Mit jelent a mánia bipoláris betegség esetén

Depresszió és mánia Mit jelent a mánia bipoláris betegség esetén bipoláris betegség, mánia, depresszió, mániakodepressziva A mániás depressziónak is nevezett bipoláris betegség közel 6 millió embert érint az Egyesült Államokban, ez a felnőtt népesség 2,5 százaléka. A legtöbb embernél a depressziós és a mániás fázisok váltakozása jellemzi a bipoláris betegséget. A mániás tünetek: Fokozott energia és mentális tevékenység

Tuti menü